Ingrediensleksikon

A

AHA
AHA er en forkortelse for Alpha Hydroxy Acid (alfahydroxysyre).

ALPHA HYDROXY ACID
Alfahydroxysyrer er en gruppe stoffer, som har sin oprindelse i frugt og grønt. De benævnes derfor tit ”frugtsyrer”. Frugtsyrer er en af selve grundpillerne i hudpleje, fordi de har så mange positive effekter på huden. De udskiller nænsomt de døde hudceller, hvilket giver en sundere hud med mere glød og et glattere udseende. Desuden stimuleres hudens cellefornyelse, fasthed og fylde, så huden bliver smidigere og mere spændstig, samtidig med at rynker minimeres. De mest almindelige frugtsyrer, som benyttes i hudpleje, er bl.a. citronsyre, mandelsyre og glykolsyre. AHA findes i produkter til både hjemmebrug og behandling. Regelmæssige AHA-behandlinger på klinik er et godt udgangspunkt for al hudpleje.

AMINOFIL
Det seneste gennembrud for Exuviance inden for antiaging-teknologien. Aminofil® er et patenteret aminosyrederivat, som påviseligt giver mere fylde og fasthed i hudens støttende matrix. Giver huden fornyet volumen og forbedret fasthed, og dermed minimeres rynker og linjer.

AMFOTERISKT KOMPLEX
Et proteinkompleks, som indgår i Exuviance-produkter med det formål at tilføre AHA i en tilstrækkelig høj koncentration, men dog på en nænsom måde, som samtidig minimerer forekomsten af irritation.

ANTIOXIDANTER
Stoffer, som modvirker oxidering (skader på celler). Antioxidanterne binder sig til frie radikaler, som ellers ville nedbryde huden. Der er mange forskellige antioxidanter, men inden for hudplejen er C- og E-vitamin de mest almindelige. Også ekstrakt af grøn te og druekerner har en god og veldokumenteret, antioxiderende virkning.

A-VITAMIN
En velkendt ingrediens, som arbejder med at forbedre alderstegn og acne. A-vitamin fungerer glimrende sammen med hudens celler. Der er flere forskellige typer A-vitamin. Inden for hudpleje bruges ofte den form, som hedder retinol, og som øger kollagenproduktionen og generelt minimerer alderstegnene. Kan også have en positiv effekt på uren hud.

B

BIONIC ACID
Den allerseneste generation af frugtsyrer, som dokumenteret indeholder mange gode egenskaber, der forbedrer huden og bekæmper frie radikaler. Laktobionisk syre virker glimrende på sensitiv hud. Laktobionisk syre og maltobionisk syre er de to ”Bionic Acids”, som anvendes i Exuviance.

C

CITRAFILL
CitraFill er et derivat af citronsyre. Stimulerer produktionen af kollagen og styrker den støttende matrix omkring huden – giver mere løft og efterlader et fast udseende.

CITRONSYRA
Citronsyre, som findes naturligt i citrusfrugter, er en potent antioxidant og AHA med dokumenteret antiaging-effekt.

C-VITAMIN
Et vandopløseligt vitamin, som har stor betydning for kroppen. Benævnes også askorbinsyre. Inden for hudplejen har C-vitamin antioxiderende effekt, en positiv indvirkning på kollagenproduktionen og en udglattende effekt på hudtonen. C-vitamin er meget ustabil, og det er derfor vigtigt med korrekt type, emballage og dosering, for at et produkt med C-vitamin kan få den ønskede effekt på huden.

G

GLUKONOLAKTON
Glukonolakton er en PHA-syre, som også kaldes den anden generation af frugtsyrer. Det er klinisk påvist, at denne PHA har gode antiaging-effekter på huden – uden at irritere. Derfor anbefales den også til følsom og acnetilbøjelig hud og til det følsomme område omkring øjnene. Glukonolakton er samtidig en virkelig god antioxidant.

GLYKOLSYRE
Glykolsyre er en AHA-syre, som findes naturligt i sukkerrør. Syrens gode antiaging-effekter blev oprindeligt opdaget af Dr. Van Scott og Dr. Yu, grundlæggerne af Exuviance. Glykolsyre eksfolierer og normaliserer cellefornyelsen, forbedrer hudens struktur og minimerer pigmentpletter. Glykolsyre bidrager også til at opbygge hudens kollagen og øge hudens støttende matrix (GAG), så huden får et fyldigere, fastere og mere ungdommeligt udseende. Med sin lille molekylestørrelse absorberes glykolsyre hurtigt i huden. Produkter fra Exuviance er sammensat, så de har optimal koncentration, samtidig med at irritation minimeres.

H

HYALURONSYRE
Hyaluronsyre er den bestanddel i huden, som giver huden dens volumen. Stoffet virker som en fugtig svamp. Anvendes i hudplejeprodukter til at tilføre fugt til overfladen.

L

LAKTOBIONISK SYRE
En patenteret, bionisk PHA-syre udvundet af mælkesukker. Laktobionisk syre genskaber fugtbalancen i dybden, virker blødgørende og bekæmper effektivt frie radikaler. Laktobionisk syre har større molekylestørrelse og vægt sammenlignet med AHA og almindelig PHA. Denne unikke kemiske struktur betyder, at syren binder mere vand og samtidig kan danne en geléagtig matrix, som skånsomt optages af huden for at genskabe fugtbalancen. Laktobionisk syre har desuden vist sig at gøre huden mere fyldig, så den får et glattere og yngre udseende. Andre fordele ved molekylestrukturen er en mere nænsom absorbering og eksfoliering, og dermed er det muligt at behandle selv den mest følsomme hud.

M

MANDELSYRE
Mandelsyre er en fedtopløselig AHA, som er perfekt til fedtet hud med tendens til at udvikle acne. Mandelsyre har samtidig naturligt antibakterielle egenskaber, som også gør den velegnet til acnetilbøjelig hud. Mandelsyre har generelt egenskaber, som minder meget om de øvrige egenskaber i AHA.

N

NEOGLUKOSAMIN
NeoGlukosamin findes naturligt i hudens støttende matrix. NeoGlukosamin er således en byggesten til hyaluronsyre, som er et fugtbevarende og volumengivende stof i huden. Hyaluronsyre udfylder huden naturligt og hjælper den med at opbygge fylde og en glat struktur indefra. Fine linjer og rynker bliver dermed mindre markante, og huden får et sundere og mere ungdommeligt udseende.

O

OXYGEN
Er et andet navn for ilt, som findes i luften, vi indånder, og desuden en af ingredienserne i Exuviance Bionic Oxygen Facial. Molekylær ilt tilfører energi til huden og spiller en vigtig rolle for kollagenproduktionen.

P

PEPTIDER
Små byggesten til proteiner. Peptider styrer mange forskellige processer i kroppen. De forskellige peptider har forskellige egenskaber, også inden for hudplejen. I hudplejeprodukter er de almindelige anvendelsesområder stimulering af kollagenproduktionen og pigmentudjævning.

PHA
PHA er en forkortelse for Poly Hydroxy Acids (polyhydroxysyrer).

PHYTOTAL
En talgregulerende planteblanding med matterende effekt.

PLANTEEKSTRAKTER
Gennemprøvede ingredienser, f.eks. ekstrakt fra gardenia, grøn te, lakrids og bjergplanter. De indgår i Exuviance-produkter som et supplement til de andre teknologier for at øge effekten på bl.a. ujævn pigmentering og hud, som har mistet sin spændstighed.

POLYHYDROXYACID
Polyhydroxysyrer – en ny generation af AHA-syrer, som findes naturligt i huden. Disse syrer er milde og meget fugtgivende og har desuden antioxiderende effekt. PHA opbygger derudover hudens beskyttende barriere og gør huden mere modstandsdygtig. Er velegnet til sensitive hudtyper.

R

RETINOL
Retinol er en type A-vitamin, som hjælper til med at minimere alderstegn, f.eks. rynker og ujævn pigmentering.

V

VITAMINER
A-, C- og E-vitamin virker som antioxidanter, der beskytter mod frie radikaler.