Bliv ældre
med stil

Du har sikkert hørt før, at hudpleje hjælper dig med at ældes med ynde. Kan jeg ikke få lov til bare at blive ældre, tænker nogle, mens andre for enhver pris ønsker at bevare deres ungdommelige udseende. Begge synspunkter er lige rigtige – vi har hver især vores egen måde. Hvis du hører til dem, som foretrækker at holde de dybeste rynker og de mest markante alderspletter på afstand, så findes der faktisk en del enkle midler. Allerede inden du ser de første rynker, er der nogle processer i huden, som bliver langsommere, og som under påvirkning af ydre faktorer, f.eks. solen, begynder at efterlade små og i starten usynlige spor. Her finder du en hurtigguide til, hvordan du kan hjælpe din hud med at ældes med stil.

Brug solbeskyttelse

Ca. 80% af hudens aldring skyldes eksponering for solen. Meget sol giver desværre flere og større rynker, flere pigmentpletter og en mindre spændstig hud. Hvis du tidligt i livet husker at bruge solbeskyttelse mod UVB og UVA – og især når du udsætter huden for sol – så minimerer du ikke alene alderstegnene, men også risikoen for hudkræft.

Giv din hud en daglig dosis AHA og PHA

Frugtsyre er et af de allerbedst dokumenterede stoffer til at forbedre huden, og regelmæssig brug sætter fart på hudens cellefornyelse, virker eksfolierende, stimulerer kollagenproduktionen og minimerer tilstedeværelsen af pigmentpletter. Vælg AHA, når du ønsker en mere kraftfuld, eksfolierende effekt, og vælg PHA, når målet er at få en genfugtende og barrierestyrkende virkning. Og kombinér eventuelt de to frugtsyrer for at få et optimalt resultat. Med regelmæssig AHA-peeling på klinik gør du din hud en stor tjeneste. Du kan begynde at bruge frugtsyrer, allerede når du starter med hudpleje – så får din hud en daglig dosis af stoffer, som den sætter pris på.

Med solbeskyttelse og frugtsyrer som din huds basisgarderobe samt retinol og C-vitamin som ekstra vitaminindsprøjtninger er du velrustet til at ældes med stil!

Boost med A-vitamin

Den næste store succesfaktor inden for hudplejen er A-vitamin, som findes i mange forskellige former, der alle virker noget forskelligt. Det mest veldokumenterede produkt inden for hudplejen er retinol, som hjælper med at holde cellerne i gang og med bl.a. at producere kollagen. Retinol er også god til at minimere pigmentpletter. Det er glimrende at supplere med retinol, når du er omkring 30 år. På dette tidspunkt begynder hudens aldring at tage fat, selv om det ikke altid ses så tydeligt endnu. Du kan optrappe brugen af retinol – både i koncentration og brug – efterhånden som huden vænner sig til det og får behov for en mere aktiv hudpleje. Måske begynder du med et produkt, som indeholder 0,1% retinol, en gang om ugen – for på et tidspunkt at trappe op til hver dag og senere øge koncentrationen til 0,5%. Husk, at det ikke altid fremgår af et produkt, hvor meget retinol det afgiver til huden. Derfor er det vigtigt at tale med din kosmetolog for at få god rådgivning om det.

…og C-vitamin

C-vitamin styrker hudens modstandskraft, modvirker pigmentpletter og gør huden mere spændstig. For at få det optimale ud af dit C-vitaminkoncentrat eller serum skal produktet have en tilpas høj koncentration. 20% er den bedste løsning. Produktet skal desuden være emballeret på en måde, så det følsomme C-vitamin ikke bliver nedbrudt. Her taler vi om kapsler eller ampuller eller serum i en mørk flaske. Du kan bruge C-vitamin som koncentrat et par aftener i løbet af ugen eller dagligt, hvis du foretrækker det. Du kan gå i gang med C-vitamin, når du starter med hudpleje. Jo før jo bedre, men det er aldrig for sent at komme i gang.

Og glem ikke at få regelmæssige behandlinger på klinik engang imellem!