Hvilken
hudtype
har jeg?

Hvilken
hudtype
har jeg?

Huden inddeles normalt i forskellige hudtyper. De mest almindelige kategorier er normal, tør, moden, følsom, fedtet og kombineret hud. Din hudtype afhænger af arveanlæg, alder og miljøfaktorer. Hudtypen kan også variere fra årstid til årstid. En professionel hudanalyse hos en kosmetolog kan være en stor hjælp til at fastslå din hudtype.


Normal hud

En normal hud er glat med porer af normal størrelse og med normal til moderat talgproduktion. Normal hud kan nogle gange føles lidt fedtet, især i den såkaldte T-zone (pande, næse og hage), men kan samtidig være ret tør på andre partier – især med alderen, hvor talgproduktionen falder, og fugten ikke længere opretholdes lige så let i huden som tidligere. Huden er for det meste forholdsvis problemfri, men fra tid til anden kan der opstå bumser og poremasker.

Kombineret hud

Blandet eller kombineret hud er kendetegnet af porer i normal til stor størrelse, en forholdsvis fedtet T-zone (pande, næse og hage) samt tørre partier, normalt på kinderne. Det kan være nødvendigt at balancere talgproduktionen, og der skal tilføres maksimal fugt til de tørre partier. En blandet eller kombineret hud kan også ind imellem danne bumser og poremasker.

Følsom hud

Hudens struktur er glat og jævn med porer af lille til normal størrelse og med normal til lav talgproduktion. Huden reagerer let på forskellige indre og ydre påvirkninger. Følsom hud er ofte kendetegnet ved en tendens til at rødme, blusse op og blive tør.

Tør hud

En tør hud er karakteriseret ved små porer og en lav talgproduktion. Tør hud kan virke stram og være kløende. Ofte forværres tilstanden i vinterhalvåret, dvs. i koldt, tørt klima. Tør hud ældres hurtigere og har behov for meget pleje og fugt. Tør hud kan også være følsom og reagere let på forskellige påvirkninger.

Moden hud

En moden hud har fine linjer og rynker og udviser mange gange tegn på solskader med pigmentpletter. Huden har mistet sin spændstighed og kan have en ujævn eller grov struktur. For det meste har moden hud en tendens til at være tør, men den kan også være mere fedtet. Valget af produkter bør tilpasses efter følsomheden og behovet for fugt/talgregulering.

Fedtet hud

Fedtet hud har porer af normal til stor størrelse, en høj talgproduktion og øget tilbøjelighed til at udvikle acne og poremasker. Huden bliver let blank i dagtimerne. I sommerhalvåret kan tendensen til fedtet hud blive mere udpræget. Produkterne mod fedtet hud regulerer talgproduktionen, dæmper glinsende partier og giver en sund hud med en mat overflade.

Find de rigtige produkter til netop din hudtype