Banner image

Hvilken hudtype har jeg?

Det første skridt på vejen mod en hudplejerutine, som tager hensyn til dig og din huds behov, er at definere din hudtype. De mest almindelige typer er normal, tør, moden, følsom, fedtet og kombineret hud. Din hudtype afhænger af arveanlæg, alder og miljøfaktorer og kan også været påvirket af årstiderne.

Men vejen til den rette hudpleje kan være lang og snørklet med en følelse af, at du har prøvet alt uden at få de ønskede resultater ud af det. I den situation kan en professionel hudanalyse hos en af vores kosmetologer hjælpe dig med effektivt at finde en hudpleje, som tager hensyn til netop din hud og dine behov. Du er velkommen til at booke tid til en rådgivning på en af vores klinikker, hvis du gerne vil vide mere om, hvilken hudtype du har.


Normal hud

En normal hud er glat med porer af normal størrelse og med normal til moderat talgproduktion. Normal hud kan nogle gange føles lidt fedtet, især i den såkaldte T-zone (pande, næse og hage), men kan samtidig være ret tør på andre partier – især med alderen, hvor talgproduktionen falder, og fugten ikke længere opretholdes lige så let i huden som tidligere. Huden er for det meste forholdsvis problemfri, men fra tid til anden kan der opstå bumser og poremasker.

Rens Purifying Cleansing Gel
Serum Total Correct Vitamin C Tone Correcting Serum
Natcreme Evening Restorative Complex

Kombineret hud

Blandet eller kombineret hud er kendetegnet af porer i normal til stor størrelse, en forholdsvis fedtet T-zone (pande, næse og hage) samt tørre partier, normalt på kinderne. Det kan være nødvendigt at balancere talgproduktionen, og der skal tilføres maksimal fugt til de tørre partier. En blandet eller kombineret hud kan også ind imellem danne bumser og poremasker.

Serum Brightening Serum
Dagcreme Optilight Dark Spot Minimizer SPF 35
Natcreme Night Renewal Hydragel

Følsom hud

Hudens struktur er glat og jævn med porer af lille til normal størrelse og med normal til lav talgproduktion. Huden reagerer let på forskellige indre og ydre påvirkninger. Følsom hud er ofte kendetegnet ved en tendens til at rødme, blusse op og blive tør.

Rens Gentle Cleansing Creme
Serum
 Soothing Recovery Serum
Natcreme Ultra Restorative Creme

Tør hud

En tør hud er karakteriseret ved små porer og en lav talgproduktion. Tør hud kan virke stram og være kløende. Ofte forværres tilstanden i vinterhalvåret, dvs. i koldt, tørt klima. Tør hud ældres hurtigere og har behov for meget pleje og fugt. Tør hud kan også være følsom og reagere let på forskellige påvirkninger.

Pads med serum Bionic Tonic
Serum Vespera Bionic Serum
Natcreme Ultra Restorative Creme

Moden hud

En moden hud har fine linjer og rynker og udviser mange gange tegn på solskader med pigmentpletter. Huden har mistet sin spændstighed og kan have en ujævn eller grov struktur. For det meste har moden hud en tendens til at være tør, men den kan også være mere fedtet. Valget af produkter bør tilpasses efter følsomheden og behovet for fugt/talgregulering.

Serum Total Correct Serum
Dagcreme
 Total Correct Day SPF 30
Natcreme Total Correct Hydrate

Fedtet hud

Fedtet hud har porer af normal til stor størrelse, en høj talgproduktion og øget tilbøjelighed til at udvikle acne og poremasker. Huden bliver let blank i dagtimerne. I sommerhalvåret kan tendensen til fedtet hud blive mere udpræget. Produkterne mod fedtet hud regulerer talgproduktionen, dæmper glinsende partier og giver en sund hud med en mat overflade.

Toner Moisture Balance Toner
Serum
Brightening Serum
Dagcreme Sheer Refining Fluid SPF 40

Find de rigtige produkter til netop din hudtype i menuen!