Hvad er AHA?

AHA er en forkortelse af begrebet alfahydroxysyre, en hudplejeingrediens, der i de seneste årtier har skabt stor opmærksomhed på grund af dens hudplejende og antialdrende egenskaber.

Naturligt forekommende

Alfahydroxysyrer er en fællesbetegnelse for en række naturligt forekommende syrer. De indgår naturligt i mange levnedsmidler, især i frugt, og findes også naturligt i menneskets krop. Alfahydroxysyrerne benævnes nogle gange AHA-syrer eller frugtsyrer. Der findes en lang række forskellige typer AHA, eksempelvis citronsyre, mandelsyre, æblesyre og mælkesyre.

AHA har evnen til at frigøre døde, tørre og overfladisk beliggende hudceller i det øverste hudlag. Når disse døde hudceller udskilles, stimuleres eksfolieringsprocessen. Dermed får den nye og sunde hud, som ligger nedenunder, mulighed for at komme op til overfladen. Huden giver et lysere, jævnere og blødere indtryk. Som en rettesnor kan det nævnes, at hudens yderste lag, epidermis, fornyer sig selv hver fjerde uge. Denne naturlige og fortsatte eksfolieringsproces bliver gradvist langsommere, efterhånden som vi bliver ældre. Forskerne bag hudplejeprodukterne fra Exuviance opdagede, at alfahydroxysyrer bidrager til at normalisere cellefornyelsesprocessen og samtidig forbedrer en række andre faktorer i huden. Resultatet er en ny hud, som har en yngre og sundere udstråling.

PHA – den nye generation af AHA

Polyhydroxysyrer (PHA) er en gruppe syrer, som besidder AHA’s mange positive egenskaber, men som er mildere, og som er specielt udviklet til følsom hud. Ud over fordelene ved de traditionelle AHA-syrer opnås desuden en intensivt fugtgivende og antioxiderende effekt med PHA. Laktobionisk og maltobionisk syre er de nyeste medlemmer af PHA-familien, og de er også udviklet af ophavsmændene til Exuviance. Den nye generation af AHA har de samme fornyende og eksfolierende egenskaber som traditionel AHA. Samtlige polyhydroxysyrer er det perfekte valg for personer med følsom hud og til hudtyper med nedsat barrierefunktion.

Exuviance – din ekspert i AHA

Når du vælger Exuviance, får du produkter, som er baserede på mere end 40 års videnskabelig forskning og testning, udført af selve opfinderne af AHA-teknologien. De patenterede hudplejeprodukter fra Exuviance er af høj kvalitet og tager udgangspunkt i en avanceret og løbende udviklet AHA-teknik, der samtidig kombineres med de nyeste innovationer inden for hudpleje på markedet. De alfahydroxysyrer, der indgår i et dagligt rengørings-, eksfolierende og/eller fugtgivende produkt, giver huden en smuk udstråling, og du får en følelse af at have fået en yngre hud.

Et produkt med en korrekt sammensætning af AHA kan bidrage til at nedsætte forekomsten af fine linjer og rynker samt modvirke tørhed, urenheder og pigmenteringer. Det er kombinationen af de skånsomme Exuviance-syrer, der skaber det fantastiske resultat. En kraftigere syre fører ikke nødvendigvis til et bedre resultat. Tværtimod kan en for kraftig syre have en negativ effekt. Alle hudtyper kan anvende Exuviance, også følsom hud. Exuviance sælges kun hos uddannede kosmetologer og hudlæger. Besøg en kosmetolog tæt på dig for at høre mere om, hvad produkterne og behandlingerne fra Exuviance kan gøre for dig og din hud.

Almindelige spørgsmål

Eksfolierer AHA huden for meget?
Nej, AHA normaliserer derimod cellefornyelsen og giver på sigt en mere modstandsdygtig hud.

Kan man anvende AHA-produkter og modtage behandlinger med AHA om sommeren?
Ja, det kan man sagtens. Det anbefales, at du ikke tager solbad i 48 timer efter en klinikbehandling – uanset behandling – og vi anbefaler, at du altid anvender et dagprodukt med SPF 15.

Er alle produkter med AHA ens?
Nej, hvor effektivt et AHA-produkt er, afhænger af mange faktorer, herunder koncentration, pH-værdi, kemisk sammensætning og hvilken type AHA, der anvendes.

Jeg er ekstremt følsom og reagerer let. Kan jeg bruge produkter med AHA?
Ja, bestemt, men vælg den nyeste generation af AHA (PHA), som er særligt udviklet til følsom hud, og som har AHA-syrernes mange positive effekter, dog uden at irritere.