Hudpleje til mænd

Når det drejer sig om at få et sundt og attraktivt udseende, er daglig pleje af huden lige så vigtigt som pleje af håret og resten af kroppen. Når huden rengøres, eksfolieres (fjernelse af døde hudceller), genfugtes og beskyttes med effektive produkter, beholder den sin gode kondition, og alderstegnene udsættes.

Produkter og behandlinger tilpasses efter hudens behov

Forhold som hudtype og eventuelle hudproblemer er meget individuelle og varierer fra person til person. Nogle har en forholdsvis fedtet hud, mens andre er tilbøjelige til at få tør hud. En del lider af acne og urenheder eller er generet af pigmentpletter. Desuden ændres hudens behov ofte over årene, men også med årstidernes skiften. Huden bliver eksempelvis mere tør om vinteren her i vores nordiske klima. Derfor er det vigtigt, at hudplejeprodukter og -behandlinger er tilpassede til netop dig og dine behov. Det er mange mænds opfattelse, at de har en såkaldt normal/robust hud, men der er også mænd, som har en meget følsom hud, tør hud, acne osv.

Hvordan ved jeg, hvilken hudtype jeg har?

En kosmetolog kan fortælle dig, hvilken hudtype du har, og du kan få at vide, hvilken tilstand din hud er i. Kosmetologen giver dig herefter produktanbefalinger, som tager specielt hensyn til dig og dine forhold. Det er afgørende, at du bruger produkter, som passer perfekt til din hudtype. Det er en god idé at besøge en hudplejeklinik en gang imellem for at få en ansigtsbehandling, som dybderenser, reparerer og gør huden mere modstandsdygtig over for påvirkninger.

Rengøring, eksfoliering, genfugtning og beskyttelse

Når det drejer sig om at få et sundt og attraktivt udseende, er daglig pleje af huden lige så vigtigt som pleje af resten af kroppen. Når huden rengøres, eksfolieres (fjernelse af døde hudceller), genfugtes og beskyttes med effektive produkter, beholder den sin gode kondition, og alderstegnene udsættes.

Rengør: Rengøring af huden. Her fjernes overskudsfedt og forureninger, som har samlet sig i dagens løb, og hermed bliver huden klarere og sundere. Anvend et sæbefrit rengøringsprodukt, som tager hensyn til ansigtet.
Eksfoliér: Eksfoliering fjerner døde hudceller, rengør porerne i dybden og minimerer dermed både tørhed og forekomsten af acne og poremasker. Alle produkter fra Exuviance har en let eksfolierende effekt, og der er ikke behov for et særligt scrubprodukt. Det anbefales at få huden behandlet i en hudplejeklinik fra tid til anden for hermed at opnå en mere intensiv effekt.
Genfugt: Hudens naturlige fugtindhold falder ved ophold udendørs, i koldt klima, ved soleksponering, efter brus/bad og med alderen. Det er derfor vigtigt, at hudens fugtbalance genskabes dagligt med en creme, lotion eller gel, som ikke bare genfugter overfladisk og forbigående.
Beskyt: Den primære årsag til rynker er soleksponering. En dagcreme med solbeskyttelsesfaktor beskytter huden mod skadelig stråling, pigmentpletter og for tidlig aldring.

Husk!

  • Undgå stærke sæber ved rengøring af huden. Det kan medføre udtørring og irritation.
  • Anvend skånsomme produkter ved barbering. Det skyldes, at huden bliver mere følsom bagefter.
  • Prøv Exuviance Purifying Cleansing Gel som barbergelé. Giver et cremet skum og reducerer effektivt forekomsten af indgroede hår.
  • Anvend et dagprodukt med solbeskyttelsesfaktor – beskytter mod alderstegn og alvorlige skader, som skyldes solen.